3 saker som USA kunde lära sig av Indias nya regler för nettneutralitet

[ware_item id=33][/ware_item]

Indien och nätneutralitet


Den 28 november släppte Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) sin egen uppsättning rekommendationer som förklarade internet som en grundläggande mänsklig rättighet. De nya bestämmelserna inkluderar att förbjuda en internetleverantör att manipulera med webbtrafik och ställa in prejudikatet att allt onlineinnehåll är lika.

Du måste lämna den till Indien. Medan USA flyttar för att omklassificera internet som en vara och inte ett grundläggande universellt behov, föreslog Indien bara djärv ny lagstiftning för att stärka sina regler för nettneutralitet. Det är en skarp kontrast till den pågående debatten som kongressen för närvarande är inbäddad över, och förespråkare kallar det redan för den mest progressiva politiska ståndpunkten på ett gratis internet än.

Så här kan USA lära sig av Indiens nya policyer.

1. Sluta låta ISP: er strypa trafiken

En av de viktigaste förändringarna handlar om hur Internetleverantörer kan rymma trafik. Enligt den nya lagstiftningen är det strängt förbjudet att stryka - det vill säga att avsiktligt bromsa internethastigheter för specifika webbplatser. Amerikanska internetleverantörer (såväl som internetleverantörer i Europa) har kontinuerligt kommit under eld för olagligt strypning av specifika platser samtidigt som de skapar snabba banor för andra.

För bara några månader sedan bevisade en Reddit-användare hur Verizon tog sitt mobilnätverk men använde ett VPN för att kontrollera deras pinghastigheter före och efter att de startade VPN. Verizon gav snabbt svar, även om deras skuggiga tjänst inte blev obemärkt.

Genom att uppmana att varje webbsida får samma behandling ger Indien i huvudsak varje webbplats - oavsett storlek eller popularitet - en lika chans att lyckas.

Hörde du det, kongressen? Om du verkligen vill vårda ett konkurrenskraftigt och innovativt internet, låt inte Comcast, Verizon och andra gigantiska internetleverantörer diktera hur deras kunder surfar på webben. Så enkelt är det.

2. Sluta låta människor som inte vet hur de ska reglera internet

Finns det ett direkt samband mellan dem som vill upphäva nettoneutralitet och de som inte vet hur webben fungerar? Eventuellt. Förmodligen.

I USA hävdar majoriteten av NN-motståndare att internet inte är ett grundläggande behov och därför inte bör betraktas som en nödvändighet. Det finns hundratals exempel som illustrerar hur de flesta kongressmedlemmar inte har någon aning om hur internet fungerar, men inga är lika utbredda (eller farliga) som FCC-ordförande Ajit Pai, som tror att slutande av nätneutralitet faktiskt kommer att "återställa internetfrihet."

FCC-ordföranden Ajit Pai tror att slutet av netneutralitet faktiskt kommer att FCC-ordföranden Ajit Pai tror att slutande av nätneutralitet kommer att "återställa internetfrihet."

Indien, å andra sidan, ser till att bara personer som är bekanta med internet är involverade i att utforma dess framtid. Enligt TRAI: s lagstiftning kommer ett nytt regeringsorgan bestående av ISP-representanter, civila arbetare, akademiska grupper och konsumenter att skapas för att ge rekommendationer om nätneutralitet.

Föreställ dig att: människor som vet hur något fungerar för att skapa och övervaka dess politik.

3. Låt allmänheten diktera internetpolitik, inte givarna

Indiens är inte känt för att backa upp från en kamp när det gäller ett gratis internet. I själva verket kan landets nätneutralitetsdebatt spåras tillbaka till 2015, där Airtel, landets främsta internetleverantör, försökte debitera användare mer för att få åtkomst till vissa meddelandeappar. Aktivister var snabba att översvämma webben med kommentarer och överklaganden, inrättade olika chattgrupper och gick så småningom regeringens åsikt till deras fördel. Planen, kallad Airtel Zero, skrotades snabbt och ledde liknande affärsmodeller till alla utom att smuldra över natten.

Och sedan var det hela Facebook-fiaskot tillbaka 2015 då företaget försökte släppa en urvattnad version av internet till massorna. Tyvärr dikterade FB: s oskadade affärsmodell att endast vissa webbplatser skulle vara tillgängliga, medan andra krävde en nominell avgift. Ljud skuggigt? Det beror på att det var det. Lyckligtvis hade Indien inget av det och Facebook övergav snabbt sina planer.

Som världens näst största internetmarknad är Indiens online-framtid ljus. Fram till 2020 förväntas e-handeln överstiga 34 miljarder dollar, med mer än 200 miljoner indier som genomför dagliga transaktioner online. Det är säkert att anta att detta åtminstone delvis är möjligt på grund av allmänhetens överväldigande (och oskyddande) efterfrågan på ett gratis och öppet nät.

De föreslagna förordningarna kommer nu att gå över till Indiens telekomavdelning, och experter är övertygade om att dessa nya riktlinjer kommer att bli verklighet nästa år. Här hoppas.

3 saker som USA kunde lära sig av Indias nya regler för nettneutralitet
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.