Det gick inte att skicka e-post när du är ansluten till VPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Om du kan inte skicka e-postmeddelanden när du är ansluten till VPN, Det kan bero på att din e-postklientapplikation använder TCP-port 25, som är blockerad i ExpressVPN-nätverket för att förhindra skräppost. Detta kan hända särskilt med gamla e-postapplikationer. Så här löser du problemet:


  • Tillåt åtkomst till lokalt nätverk. Detta kan göras på din ExpressVPN-app enligt följande:
    • Windows: Gå till alternativ Allmän markera sedan rutan för "Tillåt åtkomst till lokala nätverksenheter som nätverksdelningar eller skrivare."
    • Mac: Gå till  > Inställningar Allmän markera sedan rutan för "Tillåt åtkomst till lokala nätverksenheter som nätverksdelningar eller skrivare."
  • Gå till ExpressVPN-appen inställningar (Windows) eller Inställningar (Mac) > Allmän > Split Tunneling. Klicka på inställningar och ställ in den e-postklient du använder för att INTE använda VPN.

Om stegen ovan inte fungerar kan du behöva:

  • Byt till en nyare e-postklient såsom Outlook eller Thunderbird, eller konfigurera din e-postklient manuellt för att använda port 587 istället för port 25. Outlook-användare måste välja typen av krypterad anslutning för den utgående servern innan de anger 587 för portnummer för utgående server (SMTP). Se detaljer här.
  • Koppla bort från ExpressVPN för att komma åt din e-post. Det kan vara nödvändigt om du använder din ISP: s e-postserver och den blockerar e-posttrafik som kommer utanför sitt eget nätverk.
Det gick inte att skicka e-post när du är ansluten till VPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.